Η εκδήλωση γευστικής δοκιμής ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ 2019
θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου 2019 στην Αίγλη Ζαππείου

ΚΤΗΜΑ ΣΙΓΑΛΑ


Το Κτήμα Σιγάλα, στη Σαντορίνη, είναι μία από τις ξεχωριστές οινοποιίες του εν λόγω νησιού, που λειτουργεί από το 1991. Το ανήσυχο πνεύμα του Πάρι Σιγάλα, ιδρυτή της οινοποιίας, οδήγησε πρόσφατα και στην παραγωγή δύο αποσταγμάτων. Το ένα παράγεται από στέμφυλα της ποικιλίας που εξασφαλίζει στα κρασιά της Σαντορίνης την παγκόσμια κλάση τους, το ασύρτικο και ονομάζεται «Σιγάλας τσίπουρο». Το άλλο αφορά την κατηγορία των αποσταγμάτων φρούτων, που αν και δεν είναι τόσο διαδεδομένη στην Ελλάδα, δίνει πολύ αξιόλογα και πρωτότυπα γευστικά προϊόντα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι σίγουρα το «Σιγάλας απόσταγμα φραγκόσυκο», ακριβώς λόγω της πρώτης ύλης του.

www.sigalas-wine.com