Η εκδήλωση γευστικής δοκιμής ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ 2019
θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου 2019 στην Αίγλη Ζαππείου

ΠΕΙΡΙΘΟΟΝ ΤΣΙΠΟΥΡΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟΥ


Το τσίπουρο «Πειρίθοον», με ή χωρίς γλυκάνισο, παράγεται στη Γιάννουλη Λάρισας, από την Οινοποιία – Αποσταγματοποιία Βασδαβάνου, με την επίβλεψη του Στέφανου Παπαγεωργίου, ενώ τη διάθεσή του έχει αναλάβει πανελλαδικά η εταιρεία Κίνηση, Ποτά και Τρόφιμα. Η περιοχή Τυρνάβου είναι γνωστή από παλιά για την παραγωγή τσίπουρου και η πείρα των προαναφερόμενων συντελεστών εγγυάται για τη δημιουργία του Πειρίθοον, που φτιάχνεται από την ποικιλία αμπέλου Μαύρο Μοσχάτο Τυρνάβου, σε ιδιαίτερη αναλογία με άλλες ποικιλίες (Μαύρο Μοσχάτο Τυρνάβου είναι η νεότερη επίσημη ονομασία του Μοσχάτου Αμβούργου). Το Πειρίθοον αποστάζεται σε παραδοσιακούς άμβυκες, από τους οποίους ξεχωρίζεται η καρδιά του αποστάγματος, αναδεικνύοντας τον καλύτερο χαρακτήρα του.

www.peirithoon.gr