Η εκδήλωση γευστικής δοκιμής ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ 2019
θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου 2019 στην Αίγλη Ζαππείου

ΚΤΗΜΑ ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟΥ


Ψυχή στο Κτήμα Μπαμπατιμόπουλου είναι ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος. Τρίτη γενιά της φημισμένης οικογένειας αποσταγματοποιών από την Κωσνταντινούπουλη, με ιστορία από το 1875 και σκοπό την παραγωγή αποσταγμάτων (Raki), συνεχίζει να ασκεί με μεράκι και πάθος την τέχνη της απόσταξης, μεταφέροντας τις αυθεντικές μυστικές πολίτικες συνταγές των προγόνων του. Με τη Μικρασιατική καταστροφή η οικογένεια εγκαταστάθηκε στη Μακεδονία, όπου και συνέχισε την τέχνη των αποστάξεων με την παραγωγή και διάθεση ούζου. To 1973, ο συνεχιστής της παράδοσης, εγγονός, Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, ιδρύει οινοποιείο και αποσταγματοποιείο στην Αγχίαλο Θεσσαλονίκης, όπου παράγονται το γνωστό ούζο, τσίπουρο και αποστάγματα Μπαμπατζίμ, καθώς και μια σειρά τοπικών οίνων. Όλα στο Κτήμα Μπαμπατζιμόπουλου, στην Όσσα Θεσσαλονίκης.