ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΖΟΥΜΠΕΡΑΚΗ


Στην Καλή Συκιά Ρεθύμνου και σήμερα με οινοπαραγωγούς τρίτης γενιάς, η οικογένεια Ζουμπεράκη γράφει ιστορία εδώ και δεκαετίες, με μεράκι και πίστη στην παράδοση. Από το 1996 η σύγχρονη τεχνογνωσία οδήγησε σε αναβάθμιση του οινοποιείου της και υλοποίηση αποστακτηρίου, καθώς και σύγχρονων αμπελώνων, πιστοποιημένων για τη βιολογική καλλιέργειά τους. Φυσικά, εκτός από κρασιά, η οικογένεια Ζουμπεράκη παράγει κρητική τσικουδιά, αλλά και τσικουδιά παλαιωμένη σε δρύινα βαρέλια, ρακόμελο από παλαιωμένη τσικουδιά και συνταγή της οικογένειας, παραδοσιακά κρητικά λικέρ, όπως το PetimezoRaki (με πετιμέζι) και ούζο (από 100% απόσταξη), όλα από πρώτη ύλη βιολογικής γεωργίας. Γιατί η Κρήτη δεν ξεχωρίζει μόνο για την τσικουδιά της και τα προϊόντα της οικογένειας Ζουμπεράκη ξεχωρίζουν ανάμεσα στα προϊόντα της μεγαλονήσου.

www.zouberakis.gr