ΜΕΤΕΩΡΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ – ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ


Στη σκιά των Μετεώρων, κοντά στον Πηνειό, περιοχή με πλούσια παράδοση στο απόσταγμα, το οινοποιείο-αποσταγματοποιείο «Μετέωρο», οικογένειας Τσίνα, δημιουργεί εδώ και 10 χρόνια το Μετέωρο Τσίπουρο, με και χωρίς γλυκάνισο, έχοντας οδηγό τη γνώση, το μεράκι και τις σύγχρονες τεχνικές. Υπό ελεγχόμενες συνθήκες ζύμωσης και αργής απόσταξης σε σύγχρονους άμβυκες, το Μοσχάτο Αμβούργου δίνει αποστάγματα φινετσάτα, στρογγυλά, με τυπικά αρώματα. Αργότερα, στα προαναφερόμενα προστέθηκε το «Ασκληπιός», Παλαιωμένο Τσίπουρο 4 ετών, σε δρύινα βαρέλια, με χρυσαφένιο, κεχριμπαρένιο χρώμα και πλούσιο, πολύπλοκο και πυκνό αρωματικό χαρακτήρα: ανθικά και φρουτώδη αρώματα σε αρμονία με βανίλιας, μελιού και βότανων. Το σώμα έχει φινέτσα, η δομή είναι πλούσια και ισορροπημένη και η υφή βουτυράτη. Όλα είναι προϊόντα που γεμίζουν υπερηφάνεια τους δημιουργούς τους, με διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς (χρυσά μετάλλια).

www.meteorowinery.gr