ΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ


«Με λογισμό και όνειρο», σύμφωνα με τον ιδρυτή του Ευάγγελο Αβέρωφ-Τοσίτσα, από το 1959 το Κατώγι Αβέρωφ καλλιεργεί με φροντίδα μερικούς από τους πλέον ορεινούς αμπελώνες της χώρας. Ιδέα του εν λόγω ιδρυτή ήταν και η παραγωγή τσίπουρου, η οποία υλοποιήθηκε από το 1990 και για 22 χρόνια. Μετά από δεκαετή διακοπή, το θρυλικό ηπειρώτικο τσίπουρο Κατώγι Αβέρωφ επανακυκλοφορεί με νέα εμφάνιση. Αποτελεί, μάλιστα, προπομπό μιας νέας σειράς προϊόντων που θα αξιοποιούν τους ντόπιους πόρους της οινοποιίας, όπως κάνει και το τσίπουρο αυτό με τα στέμφυλα των σταφυλιών που οινοποιούνται εκεί. Μετά από απόσταξη σε κλασματικό άμβυκα πέντε δίσκων το τσίπουρο εμφιαλώνεται εντός σύγχρονου αποσταγματοποιείου, που κατασκευάστηκε πρόσφατα, ως επέκταση του οινοποιείου.

www.katogiaveroff.gr