Η έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 στην Αίγλη Ζαππείου.

Εκδηλώσεις

Όπως και οι διοργανώσεις των προηγούμενων ετών, το «Ελληνικό Απόσταγμα» 2019 πλαισιώνεται από ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις, που απευθύνονται κυρίως σε καταναλωτές.
H είσοδος στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν για τους επισκέπτες στο Ελληνικό Απόσταγμα 2019 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.


brandy

ΤΟ ΟΥΖΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ |Γνωρίζοντας την ιστορία μας: γεύση & πολιτισμός

Κυριακή, 20 /01/2019
16:00 – 17:00

  • Ουζερί και ουζομεζέδες: ένας ελληνικός θησαυρός
  • Το ούζο στον ελληνικό κινηματογράφο

Το Ελληνικό Απόσταγμα 2019 σας προσκαλεί σε μία σπονδυλωτή παράλληλη εκδήλωση με πρωταγωνιστή το ούζο, το απόλυτο ελληνικό ποτό με διεθνή καριέρα. Ο δημοσιογράφος γεύσης και ερευνητής Γιώργος Πίττας, δημιουργός της ιστοσελίδας GreekGastronomyGuide.gr, θα μιλήσει για τα ουζερί και τους ουζομεζέδες της Ελλάδας, με εικόνες που έχει συλλέξει από διάφορα μέρη της χώρας. Μετά από προσωπική, πολυετή έρευνα, ο κ. Πίττας κατέγραψε τους ουζομεζέδες όλης της Ελλάδας πολλούς από τους οποίους θα μοιραστεί (εικονικά!) μαζί μας. Στη συνέχεια, ο δημιουργός της ιστοσελίδας tsou.gr («τα πάντα για το ούζο»), Χάρης Βεκρής, θα μοιραστεί με το κοινό τη δική του συλλογή στιγμιοτύπων από τον κλασικό ελληνικό κινηματογράφο, όπου το εθνικό μας ποτό πρωταγωνιστεί δίπλα στους αστέρες της μεγάλης οθόνης δημιουργώντας καταστάσεις χαράς και ευτυχίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση για τη θέση του ούζου στην καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα.


gin

ΑΝΕΣΤΗΣ ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟΣ 1940-2018 | Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του μεγάλου αποσταγματοποιού

Κυριακή, 20/01/2019
17:30 – 20:00

  • Λόγια και θύμισες με τον Ανέστη
  • Μουσική για τον Ανέστη

Το Ελληνικό Απόσταγμα και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), τιμούν τον σπουδαίο άνθρωπο και αποσταγματοποιό, Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο, ο οποίος πρόσφατα έφυγε από τη ζωή. Επιφανείς αποσταγματοποιοί της Ελλάδας και άξιοι συνάδελφοι του Ανέστη, κοντά σε άλλους επαγγελματίες του χώρου που επίσης επηρεάστηκαν στη ζωή τους από αυτόν, μιλούν για τη ζωή και το έργο του άρχοντα και λάτρη της

Θα ακολουθήσει μία μίνι συναυλία με μουσική και τραγούδια από τη Μικρά Ασία και την Κωνσταντινούπολη, προς τιμή του τόπου καταγωγής του Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου (Σηλυβρία), αλλά και ενθυμούμενοι τη συγκλονιστική συνεισφορά του στο περυσινό Ελληνικό Απόσταγμα. Σε μία από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις του στην Αθήνα συγκίνησε τους πάντες μιλώντας με το δικό του ιδιοσυγκρασιακό τρόπο για ρεμπέτικα τραγούδια με θέμα το ούζο και το τσίπουρο, που εκτελέστηκαν ζωντανά

Τα τραγούδια της φετινής εκδήλωσης θα ερμηνεύσει ζωντανά η Βιβή Βουτσελά, χοράρχης του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής, με τη συνοδεία τριών καταξιωμένων μουσικών, δεξιοτέχνες στην εν λόγω μουσική: Κυριάκος Γκουβέντας βιολί, Γιάννης Καραμάνης κιθάρα και Ιωάννα Ρήγα σαντούρι. Την καλλιτεχνική διεύθυνση της παράλληλης αυτής εκδήλωσης έχει ο στιχουργός και μουσικός παραγωγός Πάρης Μήτσου, ο οποίος θα συνομιλήσει για τα τραγούδια με το δημοσιογράφο οίνου και καθηγητή μουσικής Αργύρη Καλλιανιώτη, και οι δύο παρόντες στην αντίστοιχη περυσινή εκδήλωση πλάι στον εκλιπόντα.