«Παράθυρο στον Κόσμο: Baijiu Masterclass»
14:30 – 15:30
Το εθνικό απόσταγμα της Κίνας Baijiu παρουσιάζεται σε σεμινάριο γευσιγνωσίας για πρώτη φορά στην Ελλάδα στην έκθεση Ελληνικό Απόσταγμα και μάλιστα από έναν από τους μεγαλύτερους εκτός Κίνας ειδικούς, τον Derek Sandhaus, με δύο δημοσιευμένα βιβλία στο ενεργητικό του. Θα δοκιμαστούν 7 βραβευμένα στον διαγωνισμό Spirits Selection αποστάγματα που έχουν έρθει στη χώρα μας ειδικά για αυτό το σεμινάριο. Μία ευκαιρία μοναδική! (H παρουσίαση θα γίνει στα αγγλικά με διερμηνεία στα ελληνικά).
Εισηγητής: Εισηγητής: Derek Sandhaus, author & spirits educator.
Κόστος συμμετοχής: 40€
Grappa και Τσίπουρο: Αδέλφια ή Ξαδέλφια;
16:30 – 17:30
Γκράπα και τσίπουρο: είναι το ίδιο ποτό και εάν όχι, ποιες είναι οι διαφορές τους; Μέσα από τη συγκριτική γευστική δοκιμή 6 εμβληματικών αποσταγμάτων (3 grappas & 3 τσίπουρα) και με την καθοδήγηση δύο ειδικών, ένας στο κάθε είδος, θα εξερευνήσουμε αυτές τις δύο σπουδαίες κατηγορίες αποσταγμάτων και θα λύσουμε για πάντα τις όποιες απορίες σας!
Εισηγητές: Μαρία Ζερβού, οινολόγος & σύμβουλος απόσταξης, Δρ. Luca Bonfiglioli, γεωπόνος
Κόστος συμμετοχής: 20€
Premium Oύζο: Τι Είναι και Πώς Πίνεται;
18:30 – 19:30
Την επανάσταση στο ούζο οδηγούν τα premium ούζα, που με πολύ μεράκι οι Έλληνες αποστάκτες τοποθετούν στην κορυφή της γκάμας τους. Τι είναι, όμως, ένα premium ούζο; Θα δοκιμάσουμε 6 από τα καλύτερα ούζα της έκθεσης παρουσία των παραγωγών τους και θα τα συνοδέψουμε με λιχουδιές από τα Καραμανλίδικα του Φάνη, παρουσία μάλιστα του κ. Φάνη Θεοδωρόπουλου, ώστε η έξοχη αυτή ημέρα να κλείσει μεγαλειωδώς!
Συντονιστής εκδήλωσης: Αργύρης Καλλιανιώτης, δημοσιογράφος οίνων & Οινοπνευμάτων
Κόστος συμμετοχής: 20€