Εκδηλώσεις 2020

Φέτος, το «Ελληνικό Απόσταγμα»

  • Στήνει ένα pop-up bar σε συνεργασία με το 42 Barstronomy και με head bartender – mixologist τον Γιάννη Κοροβέση, ο οποίος θα δημιουργεί κοκτέιλ με αγαπημένα ελληνικά αποστάγματα και ηδύποτα.
  • Προτείνει ευφάνταστες γευστικές δημιουργίες από τον executive chef των εστιατορίων Ψαράδες (Π. Φάληρο) και Άδολο | Ψαράδων Γεύσεις (Κηφισιά), Βασίλη Τσατσάκη, με χορηγό γευστικής απόλαυσης το Voulgarakis Group.
  • Οργανώνει δύο παράλληλες εκδηλώσεις, ένα masterclass για τα λικέρ (τρόπος παρασκευής και χρήσης) και ένα σεμινάριο για το πώς δοκιμάζουμε τα αποστάγματα σε συνεργασία με τη σχολή WSPC (για πιστοποιημένες σπουδές κρασιού και αποσταγμάτων)

Η δοκιμή των κοκτέιλ και των εδεσμάτων (μέχρι εξαντλήσεως των διαθεσίμων) όσο και η είσοδος στις εκδηλώσεις (με σειρά προτεραιότητας) είναι δωρεάν για τους επισκέπτες του Ελληνικού Αποστάγματος 2020.

42 BARSTRONOMY POP-UP BAR

bar42

Τα καλύτερα ελληνικά αποστάγματα –ούζο, τσίπουρο και ηδύποτα– είναι αναμφίβολα ιδανικά και ως συστατικά για ευφάνταστα κοκτέιλ. Αυτό θα αποδείξει στην πράξη, στο φετινό «Ελληνικό Απόσταγμα», ο γνωστός head bartender – mixologist του 42 Barstronomy, Γιάννης Κοροβέσης, ο οποίος θα δημιουργεί επιτόπου κοκτέιλ με τα αγαπημένα ελληνικά αποστάγματα των επισκεπτών της εκδήλωσης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ & ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

responsibilityalliance

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:
RESPONSIBILITY ALLIANCE, ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΩΛΗΣΗ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ

Κυριακή, 19/01/2020
15:00 – 16:00

Η Αναστασία Γεωργαντά, διευθύντρια του ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών), παρουσιάζει τις δράσεις τής εν λόγω πρωτοβουλίας.


diffords

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ:
AEGEAN COCKTAILS & SPIRITS, ΤΟ REPOSITIONING ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΜΠΑΡ

Κυριακή, 19/01/2020
16:00 – 17:00

Η Ντένη Καλλιβωκά, εμπνεύστρια και ιδρύτρια του Aegean Cocktails & Spirits, η Ελένη Νικολούλια, συνιδρύτρια (και οι δύο Partner Difford’s Guide Greece) και ο Δημήτρης Αλπανέζος, επίσης συνιδρυτής και διευθυντής μάρκετινγκ της εν λόγω δράσης για το repositioning των ελληνικών αποσταγμάτων στα μπαρ, παρουσιάζουν τις ενέργειες τους στον ιδανικό χώρο, την εκδήλωση «Ελληνικό Απόσταγμα».


wspc

WSPC WORKSHOP:
«ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΩΝ»

Κυριακή, 19/01/2020
17:00 – 18:00

Ο Ανδρέας Ματθίδης, diploma WSET, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και εισηγητής στη σχολή WSPC, θα παρουσιάσει τον πλέον λειτουργικό και αποτελεσματικό τρόπο δοκιμής ελληνικών αποσταγμάτων, για να μπορεί ο καθένας να αντλεί τη μέγιστη ευχαρίστηση από αυτά, καθώς και να τα αξιολογεί αποτελεσματικά. Θα δοκιμαστούν το απόσταγμα σταφυλής Small Batch Collection Malagouzia (Lost Lake Distillery), Τσίπουρο Τυρνάβου χωρίς γλυκάνισο (Κατσάρος Αποστάγματα), Manifesto Limited Edition 6 years old (παλαιωμένο τσίπουρο – Οικογένεια Αποστολάκη), Grace Gin (Ποτοποιία Avantes) και Ούζο Βαρβαγιάννη Μπλε.


liquer

MASTER CLASS:
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΙΚΕΡ

Κυριακή, 19/01/2020
18:30 – 19:30

Ο Γιώργος Παπαδογούλας, γευσιγνώστης αποσταγμάτων, θα ρίξει φως στον άγνωστο αλλά γλυκύ κόσμο των ηδύποτων, δηλαδή των λικέρ. Τι είναι, πώς παρασκευάζονται και πώς καταναλώνονται; Είναι ποτά μιας… άλλης εποχής ή μπορούν να έχουν ακόμα θέση στη ζωή μας; Θα δοκιμαστούν τα ελληνικά λικέρ Gratus Απόσταγμα (ποτοποιία Avantes), Mastic Tears Limited Edition και Liquer Katsaros Limoncello, καθώς και ένα Crème de Cassis και ένα Cointreau.