Εκδηλώσεις 2024



Αίθουσα 1


Τεχνικές απόσταξης με τους αποστακτήρες της εταιρείας Cadalpe.

13:30 – 14:15

Eισηγήτρια: Dr. Carla Maset, Export Manager, Cadalpe Srl, Official Taster ANAG (Italian Association of Grappa and Spirits Tasters) Οργάνωση: Αmerel/Cadalpe


Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών: 30 χρόνια προσφοράς. Επετειακή εκδήλωση.

14:30 – 15:30


Χαιρετισμός: Χάρης Θεοχάρης, Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών (TBC) Ομιλητές: Άγγελος Ρέντουλας(δημοσιογράφος ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ), Χάρης Μαυράκης, Νίκος Κατσάρος, Δημήτρης Σπέντζας.
Οργάνωση: ΣΕΑΟΠ


Κλασικά κοκτέιλ με ελληνικό twist.

16:00 – 17:00

Δύο εμβληματικά μπαρ της Αθήνας παρουσιάζουν το καθένα τη δική τους εκδοχή κλασικών κοκτέιλ βασισμένων σε ελληνικά αποστάγματα, όπως: ούζο, τσίπουρο, λικέρ, αποστάγματα σταφυλής, τζιν κ.ά. Θα γίνει προβολή video με τον τρόπο παρασκευής των κοκτέιλ και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Συντονιστής: Μπάμπης Δούκας(Διευθυντής Esquire Greece & δημοσιογράφος Athinorama). Συμμετέχουν οι bartenders: Θάνος Προυναρούς (Baba au Rum) και Σπύρος Κερκύρας (42 Barstronomy).
Οργάνωση: ΣΕΑΟΠ.


Οι Δρόμοι των Αποσταγμάτων.

18:00 – 19:00

Παρουσίαση της πρωτοβουλίας του ΣΕΑΟΠ για την ανάδειξη των επισκέψιμων ποτοποιίων - αποσταγματοποίων και τη διασύνδεσή τους με τον γαστρονομικό τουρισμό. Περιλαμβάνει χάρτη, δράσεις και τον ιστότοπο www.greekspirits.gr.

Χαιρετισμός: Εκπρόσωπος του Υπ. Τουρισμού
Ομιλητές: Νόπη Ρωμανίδου, Γιάννης Βαρβαγιάννης, Βασίλης Παπαγιαννάκος Συντονίστρια: Νέλλη Καλαμαρά(Editor in Chief – DPG Media Group).
Οργάνωση: ΣΕΑΟΠ

Αίθουσα 2


Το ούζο στη Λέσβο από το χθες στο σήμερα. Ιστορική αναδρομή και παραδόσεις. Masterclass με ούζα της Λέσβου.

17:00 – 18:00

Ομιλητής: Δημήτρης Σπέντζας.
Οργάνωση: Σύνδεσμος Ποτοποιών-Αποσταγματοποιών Λέσβου.

Θέσεις περιορισμένες, θα τηρηθεί απόλυτη σειρά προτεραιότητας επιτόπου.