Τύπος


  • Δελτίο Τύπου | Τέσσερα εστιατόρια στο «Ελληνικό Απόσταγμα» Open or Close

    Το δελτiο τύπου είναι διαθέσιμο και σε μορφή PDF

     

     

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Τέσσερα εστιατόρια στο «Ελληνικό Απόσταγμα»

    Γκουρμέ μεζέδες με ελληνικά αποστάγματα

    «Ξεροσφύρι» αποκαλείται στην ελληνική «αργκό» η κατανάλωση αλκοολούχων ποτών χωρίς τη συνοδεία φαγητού. Όμως, στην εκδήλωση «Ελληνικό Απόσταγμα» μόνο ξεροσφύρι δεν θα δοκιμάσουν οι επισκέπτες τα δεκάδες ούζα, τσίπουρα και άλλα ευγενή αποστάγματα που θα παρουσιάσουν οι παραγωγοί τους, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στην Αίγλη Ζαππείου. Απεναντίας, οι τυχεροί επισκέπτες της εκδήλωσης θα μπορούν να κάνουν απολαυστικά γευστικά διαλείμματα ανάμεσα στις δοκιμές ποτών, με περισσότερες από 14 διαφορετικές ευφάνταστες γαστρονομικές δημιουργίες, ελληνικής και όχι μόνο προέλευσης. Υπεύθυνοι για αυτές είναι τέσσερις κορυφαίοι χώροι εστίασης της Αθήνας και του Πειραιά: «Κόλλιας», «CheCocina y Barra Sudamericana», «Ψαράδες» και «WinePoint», που το «Ελληνικό Απόσταγμα» εξασφάλισε ως «Χορηγούς Γευστικής Απόλαυσης».

    Αναμφίβολα, ένας από τους πλέον καθιερωμένους τρόπους κατανάλωσης ελληνικών αποσταγμάτων είναι με φαγητό. Ούζο και τσίπουρο, κυρίως, συνοδεύουν γνωστούς και μη εξαιρετέους μεζέδες ρουστίκ προσανατολισμού. Η εκδήλωση «Ελληνικό Απόσταγμα», από την άλλη μεριά, πιστεύει πως η ποιότητα και η εκλεπτυσμένη αρωματική και γευστική εικόνα των σύγχρονων επώνυμων ελληνικών αποσταγμάτων μπορεί και πρέπει να σταθεί δίπλα και σε γεύσεις περισσότερο «ψαγμένες» και προκλητικές. Τέτοιες προτείνονται προς δοκιμή από τους τέσσερις «Χορηγούς Γευστικής Απόλαυσης» της εκδήλωσης, που θα απογειώσουν την έτσι κι αλλιώς απολαυστική επαφή με τα ελληνικά αποστάγματά της, δίνοντας την ευκαιρία για επί τόπου γευστικό «testdrive» υψηλού επιπέδου.

    Το «μενού» στο «Ελληνικό Απόσταγμα» 2018 περιλαμβάνει:

    • «Χέλια με κάστανα» και «Μύδια αχνιστά με ούζο», από το εστιατόριο Κόλλιας (Παλαιό Φάληρο), κλασικό στο χώρο του και πάντα πρωτοπόρο.
    • Λατινοαμερικάνικες γεύσεις από το Che Cocina y Barra Sudamericana, τον εξαιρετικά δημοφιλή all-day χώρο εστίασης του Πειραιά, που θα αναδείξουν τις δυνατότητες των ελληνικών αποσταγμάτων να ταιριάξουν ακόμα και με έθνικ φαγητά άλλης ηπείρου: «Ceviche mixto» (διάφορα θαλασσινά με γάλα καρύδας και μοσχολέμονο), «Causa limena» (καβουρόψιχα μπλε καβουριού πάνω σε πατάτα, αβοκάντο και κινόα, με λάδι και λεμόνι) και «Μπουρίτο γαρίδας» (με μαύρο ρύζι και βασιλικό).
    • Δημιουργίες του πάντα δυναμικού εστιατορίου Ψαράδες (Παλαιό Φάληρο), που εντυπωσίασε με την παρουσία του τους επισκέπτες της περσινής διοργάνωσης: «Μύδια αχνιστά με κρέμα κατσικίσιας φέτας και κουλί πιπεριάς Φλωρίνης», «Ταρτάρ τόνου» (λεπτοκομμένοι κύβοι από φρέσκο ψάρι, κρίταμο, σχοινόπρασο και μους καπνιστού ταραμά), «Σεβίτσε Σολομού» (φιλετάκια ψαριού κομμένα σε κύβους, μαριναρισμένα σε χυμό μοσχολέμονου, φρέσκο κρεμμύδι, καυτερή πιπεριά και αρωματικά βοτάνα), «Σαρδέλα καπνιστή» (με αρωματική φάβα με λιαστή ντομάτα και φρέσκο θυμάρι) και «Καναπεδάκια καπνιστής πέστροφας» (με μαύρο ταραμά και αυγά χελιδονόψαρου).
    • «Πατέ καπνιστής πανσέτας», «Πρόβειο μαλακό τυρί με τρούφα» και «Aλοιφή με θαλασσινά και μελάνι σουπιάς» από το WinePoint, ένα από τα πλέον αγαπητά winebar της Αθήνας και από τα λίγα που ενδιαφέρονται και για τα ελληνικά αποστάγματα και το οποίο υπόσχεται επιπλέον δημιουργίες-έκπληξη ειδικά σχεδιασμένες για το «Ελληνικό Απόσταγμα».

    Τέλος, επειδή ελληνικά αποστάγματα και καλό φαγητό χωρίς ελληνική μουσική δεν γίνεται, το «Ελληνικό Απόσταγμα» φιλοξενεί φέτος για πρώτη φορά και μία μικρή μουσική παράσταση, όπου οι Χρήστος Βιδινιώτης (μπουζούκι), Κώστας Αραβαντινός (κιθάρα - φωνή) και Σταυρούλα Μανωλοπούλου (φωνή) θα ερμηνεύσουν 10 σμυρναίικα, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια που αναφέρονται στο ελληνικό απόσταγμα. Τα τραγούδια θα προλογίζουν και θα συσχετίζουν με τα ελληνικά αποστάγματα οι Πάρης Μήτσου, στιχουργός και μουσικός παραγωγός και ο θρυλικός αποσταγματοποιός Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, με τον πάντα γλαφυρό τρόπο του και τις βαθιές γνώσεις του για το ελληνικό απόσταγμα. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος οίνου και μουσικός Αργύρης Καλλιανιώτης.

    Στο «Ελληνικό Απόσταγμα» συγκεντρώνονται προς δοκιμή στην Αίγλη Ζαππείου (13:00-20:00) ελληνικά αποστάγματα και ηδύποτα με τη συμμετοχή 25 ελληνικών ποτοποιιών. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τυποποιημένα και επώνυμα τσίπουρα, ούζα, ελληνικά αποστάγματα σταφυλής και άλλων φρούτων, μπράντι και ηδύποτα (λικέρ), καθώς και άλλα αλκοολούχα ποτά. Η είσοδος κοστίζει 8€ (5€ φοιτητικό) και περιλαμβάνει κατάλογο συμμετεχόντων, αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων, είσοδο σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις και δωρεάν δοκιμή γκουρμέ μεζέδων από τους «Χορηγούς Γευστικής Απόλαυσης». Το «Ελληνικό Απόσταγμα» τελεί υπό την αιγίδα των ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος Ελλήνων Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών) και ΕΝΑΠΑΠΕ (Ένωση Αποσταγματοποιών Αμπελοοινικών Προϊόντων Ελλάδος).

     

     


    Το «Ελληνικό Απόσταγμα» 2018 διοργανώνει η εταιρεία Vinetum.
    Περισσότερες πληροφορίες στα www.apostagmata.gr, 210 766 0560 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Δελτίο Τύπου | Ελληνική Μουσική Παράδοση και Αποστάγματα Open or Close

    Το δελτiο τύπου είναι διαθέσιμο και σε μορφή PDF

     

     

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ελληνική Μουσική Παράδοση και Αποστάγματα

    Ζωντανή μουσική στην εκδήλωση Ελληνικό Απόσταγμα 2018

    Μια ενδιαφέρουσα μίνι συναυλία θα λάβει χώρα στο πλαίσιο της έκθεσης «Ελληνικό Απόσταγμα», την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στην Αίγλη Ζαππείου, στις 19:00. Στην «Ελληνική Μουσική Παράδοση και Αποστάγματα» θα ακουστούν 10 μουσικά κομμάτια από το ευρύτερο φάσμα του σμυρναίικου, ρεμπέτικου και λαϊκού ελληνικού τραγουδιού, που θα ερμηνεύσουν ζωντανά οι Χρήστος Βιδινιώτης (μπουζούκι), Κώστας Αραβαντινός (κιθάρα - φωνή) και Σταυρούλα Μανωλοπούλου (φωνή), βαθείς γνώστες των προαναφερόμενων ειδών ελληνικής μουσικής. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Πάρης Μήτσου, μουσικός παραγωγός δισκογραφίας τηλεόρασης και ραδιοφώνου.

    Σύντομες παρεμβάσεις που θα διανθίσουν τα τραγούδια θα κάνουν, εκτός από τον Πάρη Μήτσου, ο θρυλικός αποσταγματοποιός της Θεσσαλονίκης Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, που με το μοναδικό, γλαφυρό τρόπο του θα μεταλαμπαδεύσει τη σοφία και τις γνώσεις του για το ελληνικό απόσταγμα στους θεατές και ο δημοσιογράφος οίνου και μουσικός Αργύρης Καλλιανιώτης, που θα συντονίσει την εκδήλωση. Θα θιγούν η σχέση των τραγουδιών και της εποχής τους με το ποτό, τους χώρους που τραγουδήθηκαν και τους δημιουργούς τους, κάποιοι εκ των οποίων κατάγονται από περιοχές που συνδέονται άρρηκτα με το τσίπουρο και το ούζο.

    Τα τραγούδια που θα ακουστούν στην εκδήλωση «Ελληνική Μουσική Παράδοση και Αποστάγματα», που θα αφορούν στιχουργικά το τσίπουρο το ούζο και γενικότερα τα ποτά είναι τα εξής: 1. «Σε βλέπω στο ποτήρι μου» (1975), μουσική Μίμης Πλέσσας, στίχοι Ηλίας Λυμπερόπουλος, 2. «Στο τραπέζι που τα πίνω» (1969), μουσική Απόστολος Καλδάρας, στίχοι Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, 3. «Πίνω και μεθώ» (1934), μουσική - στίχοι Σπύρος Περιστέρης, 4. «Εβίβα ρεμπέτες» (1947), μουσική - στίχοι Απόστολος Καλδάρας, 5. «Όταν πίνει μια γυναίκα» (1970), μουσική Βασίλης Βασιλειάδης, στίχοι Πυθαγόρας, 6. «Στου Μπελαμή το ουζερί» (1970), μουσική Γρηγόρης Μπιθικώτσης, στίχοι Κώστας Βίρβος, 7. «Ούζο όταν πιείς» («Δική μου είναι η Ελλάς») (1977), μουσική: Σώσος Ιωαννίδης, στίχοι Αιμίλιος Σαββίδης, 8. «Όταν πίνεις στην ταβέρνα» (1947), μουσική από παραδοσιακό χασάπικο, το λεγόμενο «πολίτικο», στίχοι Βασίλης Τσιτσάνης, 9. «Τα παιδιά της γειτονιάς σου» (1926), Παραδοσιακό και 10. Το οργανικό κομμάτι «Διαβολικές πενιές», μουσική Γιώργος Ζαμπέτας.

    Στο «Ελληνικό Απόσταγμα», που φιλοξενεί την ως άνω μουσική εκδήλωση, συγκεντρώνονται προς δοκιμή στην Αίγλη Ζαππείου (13:00-20:00) ελληνικά αποστάγματα και ηδύποτα, με τη συμμετοχή 25 ελληνικών ποτοποιιών. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τυποποιημένα και επώνυμα τσίπουρα, ούζα, ελληνικά αποστάγματα σταφυλής και άλλων φρούτων, μπράντι και ηδύποτα (λικέρ), αλλά και άλλα αλκοολούχα ποτά, τα οποία θα συνοδεύονται από γευστικές δημιουργίες των εστιατορίων «Κόλλιας», «Ψαράδες» και  «Wine Point». Η είσοδος στο «Ελληνικό Απόσταγμα»στην κοστίζει 8€ (5€ φοιτητικό). Περιλαμβάνει κατάλογο συμμετεχόντων, αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων και είσοδο στις παράλληλες εκδηλώσεις. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα των ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος Ελληνικών Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών) και της ΕΝΑΠΑΠΕ (Ένωση Αποσταγματοποιών Αμπελοοινικών Προϊόντων Ελλάδος).

     

     


    Το «Ελληνικό Απόσταγμα» 2018 διοργανώνει η εταιρεία Vinetum.
    Περισσότερες πληροφορίες στα www.apostagmata.gr, 210 766 0560 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Δελτίο Τύπου | Ελληνικό Απόσταγμα 2018 - Εκδήλωση Γευστικής Δοκιμής Ελληνικών Αποσταγμάτων και Ηδύποτων Open or Close

    Το δελτiο τύπου είναι διαθέσιμο και σε μορφή PDF

     

     

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Ελληνικό Απόσταγμα 2018

    Εκδήλωση Γευστικής Δοκιμής Ελληνικών Αποσταγμάτων και Ηδύποτων

    Μετά από την περσινή επιτυχία της επαναλαμβάνεται φέτος για 4η φορά η εκδήλωση γευστικής δοκιμής ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων «Ελληνικό Απόσταγμα», την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 στην Αίγλη Ζαππείου.

    Στο «Ελληνικό Απόσταγμα» συμμετέχουν 25 ελληνικές ποτοποιίες, τα επώνυμα προϊόντα των οποίων βρίσκονται σε φάση συνεχούς ποιοτικής και επικοινωνιακής αναβάθμισης, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην αγορά, με την εξαιρετικά υψηλή φορολόγηση και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται από το χύμα τσίπουρο και το λαθραίο οινόπνευμα.

    Αυτά, άλλωστε, τα εμπόδια και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο νόμιμος έλληνας αποσταγματοποιός ―που σχεδόν «ήρωας» μπορεί να χαρακτηριστεί― καθιστούν το «Ελληνικό Απόσταγμα» μία πραγματικά ξεχωριστή εκδήλωση. Μια εκδήλωση που, εκτός από το να προβάλει μερικά από τα καλύτερα ελληνικά αποστάγματα, φωτίζει το έργο των ελλήνων επιχειρηματιών του χώρου, οι οποίοι όχι μόνο συνεχίζουν να αποστάζουν στην Ελλάδα, αλλά επιπλέον βελτιώνουν τα προϊόντα τους γευστικά και επικοινωνιακά, κάτι πραγματικά αξιοθαύμαστο.

    Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από τα καλύτερα ελληνικά αλκοολούχα ποτά, ανάμεσά τους δυσεύρετα τσίπουρα από μικρούς παραγωγούς, premium ούζα διπλής και τριπλής απόσταξης, αποστάγματα φρούτων και σπάνια, παλαιωμένα τσίπουρα, που αποτελούν νέα τάση στο χώρο.

    Επίσης, επειδή πολλά ελληνικά αποστάγματα είναι καθιερωμένοι συνοδοί παραδοσιακών και μη εδεσμάτων, το «Ελληνικό Απόσταγμα» εξασφάλισε την παρουσία μερικών γνωστών και σημαντικών εστιατορίων/μεζεδοπωλείων της Αθήνας, με υποδειγματικές λίστες τυποποιημένων αποσταγμάτων και ανάλογη εξειδίκευση στο μενού, που θα προσφέρουν δωρεάν στους επισκέπτες διάφορες δημιουργίες τους προς δοκιμή, ως «Χορηγοί Γευστικής Απόλαυσης».

    Επιπλέον, το «Ελληνικό Απόσταγμα» φιλοξενεί και τις εξής παράλληλες εκδηλώσεις:
    1) «Ελληνική Μουσική Παράδοση και Αποστάγματα», μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μίνι μουσική παράσταση, με τραγούδια από τους χώρους του σμυρναίικου, ρεμπέτικου και λαϊκού ελληνικού τραγουδιού που αφορούν στιχουργικά το τσίπουρο το ούζο και γενικότερα τα ποτά και θα ερμηνευθούν ζωντανά από τους Χρήστο Βιδινιώτη (μπουζούκι), Κώστα Αραβαντινό (κιθάρα - φωνή) και Σταυρούλα Μανωλοπούλου (φωνή), βαθείς γνώστες των προαναφερόμενων ειδών ελληνικής μουσικής. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο στιχουργός και μουσικός παραγωγός Πάρης Μήτσου, που θα μιλήσει ζωντανά για τα τραγούδια με τον Αργύρη Καλλιανιώτη, δημοσιογράφο οίνου και μουσικό. Θα θιγούν η σχέση των τραγουδιών και της εποχής με το ποτό, τους χώρους που τραγουδήθηκαν και τους δημιουργούς τους, κάποιοι εκ των οποίων κατάγονται από περιοχές που συνδέονται άρρηκτα με το τσίπουρο και το ούζο. Επίτιμος καλεσμένος στην εκδήλωση είναι ο θρυλικός αποσταγματοποιός Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος, που με το μοναδικό, γλαφυρό τρόπο του θα μεταλαμπαδεύσει τη σοφία και τις γνώσεις του για το ελληνικό απόσταγμα στους θεατές της εκδήλωσης.
    2) «Το Gin και οι Έλληνες Αποσταγματοποιοί», με ομιλήτρια τη Χαρά Κατσού και θέμα την πρόκληση και την επιλογή των ελλήνων αποσταγματοποιών να ασχοληθούν με την παρασκευή διεθνώς εμβληματικών αποσταγμάτων, οι ρίζες των οποίων δεν είναι ελληνικές.
    3) «Αμπελοοινικά Αποστάγματα: Ποιότητα και Ασφάλεια του Καταναλωτή», με εισηγητή τον καθηγητή Πέτρο Ταραντίλη, Πρόεδρο του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Η είσοδος στο «Ελληνικό Απόσταγμα» κοστίζει 8€ (5€ φοιτητικό) και είναι δωρεάν για επαγγελματίες HORECA. Περιλαμβάνει κατάλογο συμμετεχόντων, ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων και δωρεάν είσοδο στις παράλληλες εκδηλώσεις και τις γευστικές δοκιμές εδεσμάτων των εστιατορίων. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα των ΣΕΑΟΠ (Σύνδεσμος Ελληνικών Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών) και ΕΝΑΠΑΠΕ (Ένωση Αποσταγματοποιών Αμπελοοινικών Προϊόντων Ελλάδος), ενώ επίσημο νερό της εκδήλωσης είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «Κρίνος».

     


    Το «Ελληνικό Απόσταγμα» 2018 διοργανώνει η εταιρεία Vinetum.
    Περισσότερες πληροφορίες στα www.apostagmata.gr, 210 766 0560 και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.