ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΚΑΖΑΚΗ


Η σημασία που δίνεται στην πρώτη ύλη είναι ολοφάνερη απευθείας από το όνομα της εν λόγω μικρο-αποσταγματοποιίας στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής, με διακριτικό τίτλο που μιλά για αμπέλια. Αναφέρεται, μάλιστα, σε αυτά γλαφυρά με τη λέξη «οίκος». Άλλωστε, ο Αμπελουργικός Οίκος Καζάκη είναι, σαφώς, οικογενειακή υπόθεση, αφού στα άδυτα της απόσταξης μύησε τον Πάγκαλο Δ. Καζάκη ο πατέρας του, Δημήτριος, που ασχολήθηκε με το αντικείμενο αυτό από το 1987. Τα αποστάγματα είναι δύο, αμφότερα σταφυλής. Το ένα έχει το ονοματεπώνυμο του προαναφερόμενου πατέρα και το άλλο, το παλαιωμένο, λέγεται Abelon©, από σταφύλι μαζεμένο δια χειρός και προνομιακά αμπέλια που βλέπουν τον Όλυμπο και το Αιγαίο πέλαγος. Η ζύμωση και η κατοπινή απόσταξη είναι απόλυτα ελεγχόμενες, πριν την ευεργετική περίοδο που το Abelon© παραμένει σε γαλλικά βαρέλια.

abelon.organic