Χορηγοί Γευστικής Απόλαυσης

Τα κορυφαία εστιατόρια/μεζεδοπωλεία που προσφέρουν και φέτος δωρεάν ευφάνταστους μεζέδες στους επισκέπτες της εκδήλωσης Ελληνικό Απόσταγμα είναι «Κόλλιας», «Che Cocina y Barra Sudamericana», «Ψαράδες» και «Wine Point». Γιατί το Ελληνικό Απόσταγμα υποστηρίζει την αναβαθμισμένη θέση του τσίπουρου και του ούζου στο σύγχρονο εστιατόριο.

Δείτε αναλυτικά τι θα δοκιμάσετε κάνοντας «κλικ» σε κάθε εστιατόριο.

  • CHE Cocina y Barra Sudamericana Open or Close

    CHE

    Cocina y Barra Sudamericana

     

    Μια all-day χασιέντα στον Πειραιά είναι το CHE και στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό του 1880, που η ατμόσφαιρά του μεταμορφώθηκε σε λατινοαμερικάνικη. Πολύχρωμη και τροπική, όπως και οι γεύσεις που προσφέρει, τόσο σε αποστάγματα και κοκτέιλ όσο και σε φαγητό, με οικοδεσπότη τον Ιωσήφ Καπετανάκη και την εικόνα της Φρίντα Κάλο να σε καλωσορίζει.

     

    Στο Ελληνικό Απόσταγμα 2018 θα δοκιμάσουμε:

    • Ceviche mixto (διάφορα θαλασσινά με γάλα καρύδας και μοσχολέμονο)
    • Causa limena (καβουρόψιχα μπλε καβουριού, πάνω σε πατάτα, αβοκάντο και κινόα, με λάδι και λεμόνι)
    • Μπουρίτο γαρίδας (με μαύρο ρύζι και βασιλικό)

     

    CHE Cocina y Barra Sudamericana
    Καραΐσκου 151, Πειραιάς
    210 429 6660
    www.cherestaurant.gr

  • Κόλλιας Open or Close

    Κλασικό και για κάποιους μοναδικό στο είδος του, το απολαύσαμε για πολλά χρόνια στο Κερατσίνι. Τώρα πια στο Παλαιό Φάληρο, συνεχίζει να προκαλεί χτυποκάρδια στους εραστές του ψαγμένου φαγητού, με τα ψάρια, τα θαλασσινά και τους μεζέδες του, προσφέροντας φρεσκάδα, τόσο σε προϊόντα, όσο και στη σάλα του, πάντα με αυθεντικά ελληνικές γεύσεις.

     

    Στο Ελληνικό Απόσταγμα 2018 θα δοκιμάσουμε:

    • Χέλια με κάστανα
    • Μύδια αχνιστά με ούζο

     

    Κόλλιας
    Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 363, Παλαιό Φάληρο
    210 940 8620
    www.kollias.gr

  • Ψαράδες Open or Close

    Ονομάστηκε Ψαράδες από τον δαιμόνιο ιδιοκτήτη του, εστιάτορα Γιάννη Βουλγαράκη, για να τιμήσει αυτούς που μοχθούν για να φτάνει στο εστιατόριο ο αφρός κάθε ψαριάς τους. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ομάδα μαγείρων με εξειδίκευση στα θαλασσινά και στη μεσογειακή κουζίνα. Αποτέλεσμα είναι πιάτα με φαντασία, λεπτότητα και αρώματα από αναμνήσεις θαλασσινών γευστικών περιπλανήσεων!

     

    Στο Ελληνικό Απόσταγμα 2018 θα δοκιμάσουμε:

    • Μύδια αχνιστά (με κρέμα κατσικίσιας φέτας και κουλί πιπεριάς Φλωρίνης)
    • Ταρτάρ τόνου (λεπτοκομμένοι κύβοι από φρέσκο ψάρι, κρίταμο, σχοινόπρασο και μους καπνιστού ταραμά)
    • Σεβίτσε Σολομού (φιλετάκια ψαριού κομμένα σε κύβους, μαριναρισμένα σε χυμό μοσχολέμονου, φρέσκο κρεμμύδι, καυτερή πιπεριά και αρωματικά βοτάνα)
    • Σαρδέλα καπνιστή (με αρωματική φάβα με λιαστή ντομάτα και φρέσκο θυμάρι)
    • Καναπεδάκια καπνιστής πέστροφας (με μαύρο ταραμά και αυγά χελιδονόψαρου)

     

         Executive chef: Βασίλης Τσατσάκης

     

    Ψαράδες
    Συνταγματάρχου Ζησιμόπουλου 54, Παλαιό Φάληρο
    210 941 4888
    www.psaradesresto.gr

  • Wine Point Open or Close

    Έχει γίνει πια ένα κλασικό wine bar της Αθήνας, με εμβληματική φυσιογνωμία τον χαρισματικό ιδιοκτήτη του, Ξενοφώντα. Στο Wine Point, εκτός από την επιμελημένη λίστα κρασιών, που διαφέρει από τα συνηθισμένα και τις θεματικές οινικές βραδιές, μπορεί κάποιος να βρει πραγματικά "ψαγμένα" αλλαντικά, τυριά και διάφορα άλλα προϊόντα από την Ελλάδα.

    Το Φεβρουάριο του 2018, λιγότερο από 10 ημέρες μετά από την εκδήλωση Ελληνικό Απόσταγμα, το Wine Point διοργανώνει το "Μερίδιο των Αγγέλων" και αφιερώνει ένα μήνα σε περισσότερα από 15 ελληνικά παλαιωμένα τσίπουρα, που αποτελούν τάση στο χώρο. Πολλά από αυτά θα δοκιμαστούν στο Ελληνικό Απόσταγμα 2018.

     

    Στο Ελληνικό Απόσταγμα 2018 θα δοκιμάσουμε:

    • Πρόβειο μαλακό τυρί με τρούφα
    • Πατέ καπνιστής πανσέτας
    • Aλοιφή με θαλασσινά και μελάνι σουπιάς
    • Διάφορες χειροποίητες δημιουργίες - έκπληξη, ταιριαστές με τα ελληνικά αποστάγματα

     

    Wine Point
    Πορίνου 2, Αθήνα
    210 922 7050


Επίσημο μεταλλικό νερό

krinos

Με την υποστήριξη

SEAOP

Υπό την αιγίδα

responsibility alliance

Χορηγός Επικοινωνίας